2023 m. atliktas tyrimas atskleidžia, kurie naudoti automobiliai sulaukė didžiausio pirkėjų susidomėjimo

2023 m. atliktas tyrimas atskleidžia, kurie naudoti automobiliai sulaukė didžiausio pirkėjų susidomėjimo

Naudotų automobilių rinka vis dar nėra pasižyminti skaidrumu, o tai reiškia, kad defektai dažnai slepiami, o automobilių rida klastojama. „carVertical”, įmonė, teikianti automobilių istorijos ataskaitas, atliko tyrimą, kuris atskleidė, kokios markės automobiliai buvo dažniausiai apgadinami ir vagiami, kurie modeliai susidūrė su ridos atsukimu bei kurie automobiliai buvo populiariausi tarp vartotojų.

2023 m. „carVertical” platformoje buvo užregistruoti 1,78 mln. apgadinimų įrašai, o tai yra 27,1 proc. daugiau nei 2022 m., kai šis skaičius siekė 1,4 mln. Didžiausiai įvertinta žala buvo superautomobilio „Lamborghini Huracán” – 250 000 eurų. „BMW” automobiliai buvo nurodyti kaip dažniausiai į eismo įvykius patekantys, su 48,4 proc. šios markės modelių turinčių žalų įrašus. Kitos markės su aukštu apgadinimų rodikliu apėmė „Audi”, „Škoda”, „Dacia” ir „Lexus”.

Nusikaltėliai dažniausiai vagia brangesnius automobilius dėl jų detalių, kurios yra greitai parduodamos juodojoje rinkoje. „BMW” markės automobiliai sudarė didžiausią vogtų transporto priemonių dalį platformoje – 17,7 proc., o „Mercedes-Benz” ir „Audi” taip pat buvo tarp populiariausių tarp vagių.

Ridos klastojimas yra dar viena rimta problema, su kuria susiduria naudotų automobilių pirkėjai. „carVertical” nustatė, kad 7,5 proc. tikrintų automobilių 2023 m. turėjo suklastotą ridą, o bendras sumažintas kilometražas siekė 7,7 mlrd. kilometrų. „Opel” markės automobiliai buvo dažniausiai pasirinkti ridos klastojimui, o „Jeep”, „Land Rover”, „Lexus” ir „Porsche” taip pat buvo tarp dažniausiai klastotų.

Tarp populiariausių tarp pirkėjų buvo „Volkswagen Golf”, kuris sudarė 4,91 proc. visų platformoje atliktų istorijos patikrų. „BMW” 3 serija, „Volkswagen Passat”, „BMW” 5 serija ir „Audi A4” taip pat sulaukė didelio pirkėjų susidomėjimo.

„BMW” buvo pats populiariausias gamintojas istorijos patikrų atžvilgiu, sudaręs 14,7 proc. visų „carVertical” platformoje atliktų patikrų. „Volkswagen”, „Audi”, „Mercedes-Benz” ir „Ford” taip pat buvo tarp labiausiai dominančių gamintojų.

Tyrimas, apimantis duomenis iš 26 šalių, įskaitant Jungtinę Karalystę, JAV, Vokietiją ir kitas, parodė, kad naudotų automobilių rinka vis dar susiduria su iššūkiais, susijusiais su nepakankamu skaidrumu ir sukčiavimu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *