Pardaviau automobilį: kaip išregistruoti internetu?

Pardaviau automobilį

Pardavus automobilį, svarbu ne tik įsitikinti, kad sandoris buvo naudingas ir sklandus, bet ir laikytis teisinių bei administracinių reikalavimų. Vienas esminių veiksmų, kurį privalo atlikti pardavėjas, yra transporto priemonės išregistravimas. Šis procesas gali būti atliekamas tiek internetu, tiek asmeniškai „Regitros” padalinyje. Žemiau pateikiame išsamų žingsnių aprašymą, padėsiantį sklandžiai atlikti visus būtinus veiksmus.

Pranešti apie pardavimą internetu galite čia ->https://www.regitra.lt/pardaviau-transporto-priemone

Kas yra SDK kodas ir kodėl jis būtinas?

SDK kodas – tai savininko deklaravimo kodas, kuris reikalingas kiekvienam transporto priemonei Lietuvoje, kad būtų galima užtikrinti sandorio skaidrumą. SDK kodas leidžia efektyviai perduoti visą svarbią informaciją apie transporto priemonę naujam savininkui. Be šio kodo, sandorio procesas gali būti sustabdytas ar netgi atšauktas.

Proceso etapai

  1. Pirkimo-pardavimo sutartis: Pirmiausia, būtina parengti ir pasirašyti pirkimo-pardavimo sutartį, į kurią įtraukiamas SDK kodas. Ši sutartis yra pagrindinis dokumentas, liudijantis sandorio vykdymą ir yra būtina norint išregistruoti automobilį.
  2. Deklaravimas: Pirkėjas privalo deklaruoti transporto priemonės įsigijimą, pateikiant įgijimo deklaraciją ir pirkimo-pardavimo sutartį. Šis veiksmas turi būti atliktas per penkias dienas nuo sutarties pasirašymo.
  3. Dokumentų patvirtinimas: Pardavėjas turi patvirtinti, kad pirkėjas pateikė visas reikiamas deklaracijas ir dokumentus. Tai galima patikrinti prisijungus prie „eKetris” sistemos.

Išregistravimas kai pardavėte automobilį:

  • Lietuvos gyventojams: Pirkėjas, esantis Lietuvos gyventojas, turi galimybę išregistruoti automobilį elektroniniu būdu per „eKetris” sistemą, kas yra greitas ir patogus būdas. Taip išvengiama ilgų eilių „Regitros” padaliniuose.
  • Užsienio gyventojams: Jei automobilis parduodamas asmeniui, kuris nėra Lietuvos gyventojas, yra svarbu atlikti visus reikiamus tarptautinius sandorio įregistravimo veiksmus. Tai apima dokumentų vertimą ir įvairių tarptautinių leidimų gavimą, jei automobilis bus eksportuojamas.

Naujausios aktualijos ir svarbios nuorodos:

„Regitros” svetainėje ir „eKetris” sistemoje nuolat atnaujinama informacija apie naujausius reikalavimus ir pakeitimus, susijusius su transporto priemonių registravimu ir išregistravimu. Pavyzdžiui, nuo kitų metų keičiasi išskirtinių numerio ženklų grupavimas ir kainodara, todėl svarbu sekėti šiuos atnaujinimus, kad viskas būtų tvarkoma teisingai ir laiku.

Automobilio pardavimas ir vėlesnis išregistravimas yra svarbus ir atsakingas procesas. Šio straipsnio informacija padės Jums žengti teisingus žingsnius ir užtikrinti, kad visi teisiniai reikalavimai būtų įvykdyti tinkamai ir be nereikalingų vėlavimų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *